Foredrag om kulhydrattælling - Diabetes

Maecenas vitae congue augue,
nec volutpat risus.
Gå til indhold

Hoved menu:

Aktiviteter

Foredrag om kulhydrattælling
Ved Sophie Hillbrandt Jensens


torsdag den 6. februar 2020, kl. 18:30
i Kulturhotellet
Hovedgaden 10, Rønde
Sophie Hillbrandt Jensen er uddannet autoriseret klinisk diætist. Har arbejdet som projektansat klinisk diætist på Steno Diabetes Center.
Stillingen bestod dels af et forskningsprojekt i kulhydrattælling, og dels af individuel kostvejledning af patienter med forskellige diabetesdiagnoser og komplikationer.
Sophie er i dag ansat på Hvidovre Hospital, hvor stillingen indebærer individuel kostvejledning af patienter med type 1 og type 2 diabetes, herunder tværfaglig gruppeundervisning i kulhydrattælling, samt patienter i forløb inden for planlagt fedmekirurgi.


Sophie Hillbrandt Jansen
Bliver du indimellem i tvivl om, hvordan du spotter de sunde fødevarer på hylden i supermarkedet, eller om det ville være bedst, hvis du spiste mellemmåltider? Om du helst skal undgå mad med kulhydrater, eller om du aldrig må spise sukker?
Sophie Hillbrandt Jensens bog ’Ro på blodsukkeret’ kan hjælpe dig igennem alle de spørgsmål, som du kan have til maden, når du har diabetes. Bogen præsenterer metoden ’Kulhydrattælling’ og indeholder 50 lækre opskrifter udviklet af Diabetesforeningen, hvis diætister har bidraget med faglig sparring.
Den trinvise guide til kulhydrattælling er anvendelig for alle med diabetes, uanset diabetestype og medicinsk behandling.

Har dit blodsukker indimellem store udsving, og har du svært ved at få det under kontrol? Oplever du træthed, irritation og koncentrationsbesvær, når dit blodsukker ligger højt eller lavt? Eller oplever du, at din diabetes virker begrænsende på dine madvaner i dagligdagen på grund af bekymringer over forhøjet blodsukker og risikoen for følgesygdommene?

Hvis du kan nikke genkendende til nogle af ovenstående spørgsmål, så er der hjælp at hente - og det behøver ikke at være svært. Metoden kaldes kulhydrattælling. Uanset om du har type 1- eller type 2-diabetes, så er det kulhydraterne i maden, som påvirker dit blodsukker, og derfor kan alle med diabetes have glæde af at anvende basal kulhydrattælling - en metide, som hjælper dig med at udpege og justee mængden af kulhydratholdige madvarer i dine måltider, så du får ro på dit boduskker.

Tilbage til indhold | Retur til hoved menu